Дома

ГРАЃАНСКИ СПЕКТАР

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tristique id dolor nec tempus. Duis eget magna ut mi efficitur molestie nulla eu magna.

АКТИВНОСТИ

Преглед на нашите скорешни активности

Потребна е целосна дигитализација и нови форми на граѓанско учество

Мониторинг на транспарентноста и вклучувањето на граѓаните во општините за време на Ковид-19 Набљудувањето на транспарентноста и вклучувањето на граѓаните во општините Велес, Крива Паланка и Неготино, во време на...

Прочитај повеќе

НВО Инфоцентар: Наскоро нови интернет-страници на пет локални организации!

РЦС Спектар со поддршка на НВО Инфоцентар доби нова веб страница за промоција на своите активности НВО Инфоцентарот, на 25 декември 2020, ја одржа последната годинешна работилница за подготовка на...

Прочитај повеќе

Дебата за предизвиците на локалните инспекциски служби во Североисточниот регион

НВО Инфоцентарот, во соработка со Општина Крива Паланка и РЦС Спектар, на 15 декември, организираше онлајн дебата за ефикасноста и независноста на локалниот инспекциски надзор, на која учествуваа претставници од...

Прочитај повеќе

РЦС„Спектар“ го промовира зајакнувањето на граѓанскиот сектор и создавањето на овозможувачка околина за граѓанско делување !!!

Вашите предлози, идеи, иницијативи и акции

Проекти

Проекти во тек, и проекти кои се завршени.

Спроведување на одржливи решенија за поддршка на економскиот развој на целиот прекуграничен регион преку создавање на заеднички иницијативи за претприемништво меѓу младите во областа на туризмот.

СТЕПС-Поддршка на претприемништвото и популаризирање на услугите во туризмот

ИПА Програма за прекугранична  соработка  Бугарија-Македонија  2007-2013 CCI № 2007CB16IPO007-2011-2-02       Во соработка и партнерство со Здружението „Евроинтегра” – огранок  Кресна – Сандански и Сојузот на енолозите во Бугарија –...

Размена на искуства и информации во индустријата за производство на вино- начин за прекуграничен економски развој

Наши партнери и соработници

Чест ни е да ги спомнеме и нашите партнери во активностите и проектите на кои работиме.