Активности

Четиринаесетина претставници од граѓански организации викендов во Скопје се обучуваа како да истражуваат, собираат и обработуваат податоци за нивните анализи. Центар За Аудиовизуелни Уметности Community Center of Struga Municipality Граѓанска...

Обука за јакнење на капацитетите на граѓанските организации

РЦС„Спектар“ и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за реализација на граѓански приоритети во периодот 2023-2025  година, што произлегоа во консултација со граѓаните. Меморандумот беше потпишан на јавна дебата која се...

РЦС „Спектар“ и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за реализација на граѓански приоритети 2023-2025

РЦС „Спектар“, во соработка со Локалниот младински совет и СОУ„Ѓорче Петров“, организираше работилница за младинскиот активизам и младинските политики, како и за идентификување на потребите и интересите на средношколците. Претставниците...

Работилница за младински активизам и младински политики

РЦС „Спектар“, во соработка со Општинската организација на Црвен крст и општина Крива Паланка, организираше јавна дебата за видот и квалитетот на социјалните услуги за старите лица. Градоначалникот на Крива...

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка

Стапете во контакт со нас

ул. Св. Јоаким Осоговски 159 (Зграда на Црвен Крст) – Крива Паланка     тел: 078-323-379