RCC Spectar

Работилница за младински активизам и младински политики

РЦС „Спектар“, во соработка со Локалниот младински совет и СОУ„Ѓорче Петров“, организираше работилница за младинскиот активизам и младинските политики, како и за идентификување на потребите и интересите на средношколците. Претставниците на Локалниот младински совет ги промовираа можностите за учество и поттикнување на младинското волонтерство во локалната заедница, вклучување во донесувањето  одлуки и заедничко спроведување на …

Работилница за младински активизам и младински политики Read More »

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка

РЦС „Спектар“, во соработка со Општинската организација на Црвен крст и општина Крива Паланка, организираше јавна дебата за видот и квалитетот на социјалните услуги за старите лица. Градоначалникот на Крива Паланка, Сашко Митовски, ги информираше присутните за тековните и идни проекти кои се однесуваат на оваа возрасна категорија, како и предвидените активности и мерки со …

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка Read More »

Консултативна средба со граѓаните од Крива Паланка

Граѓаните на Крива Паланка дискутираа за приоритетите на локалната заедница на консултативнасредба што се одржа на 4 ноември 2022 година, во организација на РЦС„Спектар“, кој е дел одГраѓанската коалиција-Форум за граѓански дијалог. Учесниците на средбата беа информирани за реализираните граѓански приоритети, кои беаутврдени во текот на локалните избори во 2021 година и прифатени од општината …

Консултативна средба со граѓаните од Крива Паланка Read More »

Работилница за размена и дисеминација

Во рамки на проектот “Да ги поврземе бисерите“ на 20 септември 2022 година, во Скопје, С. Македонија, се одржа Работилница за размена и дисеминација на која учествуваа претставници на општини, државни и локални институции и дуги организации од интерес на проектот, како и претставници на проектниот тим и Работната група на засегнати страни. На работилницата …

Работилница за размена и дисеминација Read More »

Отворена средба на граѓаните со локалната инспекциска служба во Крива Паланка

Граѓаните на општина Крива Паланка денеска имаа можност да разговараат со локалните инспектори за сите прашања, дилеми и проблеми од инспекцискиот надзор на отворена средба која се одржа во  општината. Инспекторите од Одделението за инспекциски надзор ги појаснија своите надлежности, фазите на постапките и комуникацијата со граѓаните, кои се интересираа за проблеми од комуналната и …

Отворена средба на граѓаните со локалната инспекциска служба во Крива Паланка Read More »