Активности

Јавна дебата на граѓаните со кандидатите за градоначалник на Крива Паланка

На јавната дебата, која се одржа на 10.10 2021 година, во големата сала на општината, граѓаните и кандидатите за градоначалник на Крива Паланка дискутираа за најголемите граѓански приоритети што произлегоа од Форумот за граѓански дијалог преку консултативни средби и анкетни прашалници. На трибината присуствуваа кандидатите за градоначалник од СДСМ и коалицијата Сашко Митовски,од ЛДП и …

Јавна дебата на граѓаните со кандидатите за градоначалник на Крива Паланка Read More »

Втора консултативна средба за граѓански приоритети во Крива Паланка

Денеска (17.09.2021 година), во организација на РЦС„Спектар“, се одржа втората консултативна средба со граѓаните на Крива Паланка на која се дефинираа најприоритетните проблеми, предлози и решенија, кои ќе им бидат претставени на кандидатите за градоначалници и советници. Оваа средба беше посветена на темите за поквалитетни општински услуги, партиципативно граѓанско учество при носење на одлуките на …

Втора консултативна средба за граѓански приоритети во Крива Паланка Read More »

Кривопаланчани ги утврдуваа приоритетите со кои ќе ги соочат кандидатите за идната локална власт

На 09 септември 2021 година, РЦС„Спектар“ од Крива Паланка ја организираше првата консултативна средба со граѓаните на која се дискутираше за приоритетите и  проблемите со кои се соочува локалната заедница. Локалниот економски развој, сообраќајниот хаос и комуналните услуги беа темите што, по претходно спроведена анкета, произлегоа како  најприоритетни проблеми  за граѓаните,  кои  бараат тие да …

Кривопаланчани ги утврдуваа приоритетите со кои ќе ги соочат кандидатите за идната локална власт Read More »

МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ

Промовирани  трајните вредности од македонската и светска рок и поп култура Пред платото на Градскиот музеј од Крива Паланка, се одржа мултумедијалниот  настан „Музички времеплов: Промоција на трајните вредности од светската рок и поп култура“, на кој  беше  презентирана музичката сцена од  50-тите години на минатиот век, па се до денес. Во уметничката галерија на …

МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ Read More »

Обука за зајакнување на капацитетите на граѓанските организации

На 10 и 11 јули 2021 година, во Скопје се одржа дводневна обука за  јакнење на организациските капацитети на повеќе локални граѓански организации. Присуствуваа претставници од РЦС Спектар, Центарот за аудиовизуелни уметности и Норгес вел од Крива Паланка, СПО-КУЛ и „Персона“ од Неготино, Активо од Велес, Граѓанската иницијатива на жени од Свети Николе и Зеукстритон …

Обука за зајакнување на капацитетите на граѓанските организации Read More »