Вести

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка

РЦС „Спектар“, во соработка со Општинската организација на Црвен крст и општина Крива Паланка, организираше јавна дебата за видот и квалитетот на социјалните услуги за старите лица. Градоначалникот на Крива Паланка, Сашко Митовски, ги информираше присутните за тековните и идни проекти кои се однесуваат на оваа возрасна категорија, како и предвидените активности и мерки со …

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка Read More »

Работилница за размена и дисеминација

Во рамки на проектот “Да ги поврземе бисерите“ на 20 септември 2022 година, во Скопје, С. Македонија, се одржа Работилница за размена и дисеминација на која учествуваа претставници на општини, државни и локални институции и дуги организации од интерес на проектот, како и претставници на проектниот тим и Работната група на засегнати страни. На работилницата …

Работилница за размена и дисеминација Read More »

Отворена средба на граѓаните со локалната инспекциска служба во Крива Паланка

Граѓаните на општина Крива Паланка денеска имаа можност да разговараат со локалните инспектори за сите прашања, дилеми и проблеми од инспекцискиот надзор на отворена средба која се одржа во  општината. Инспекторите од Одделението за инспекциски надзор ги појаснија своите надлежности, фазите на постапките и комуникацијата со граѓаните, кои се интересираа за проблеми од комуналната и …

Отворена средба на граѓаните со локалната инспекциска служба во Крива Паланка Read More »

ГРАЃАНИТЕ И ЛОКАЛНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ОД КУМАНОВО ДИСКУТИРАА ЗА ЗАЕДНИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ И ПОТРЕБИ

Граѓаните треба да соработуваат со локалните инспекциски служби и заеднички да се вложуваат напори за  решавање на проблемите и предизвиците во локалната заедница,  во интерес на подобри услуги и задоволување на потребите на сите, беше заклучено нa отворените средби помеѓу Секторот за инспекциски надзор, граѓанските организации и граѓаните на Општина Куманово, што се одржаа на …

ГРАЃАНИТЕ И ЛОКАЛНИТЕ ИНСПЕКТОРИ ОД КУМАНОВО ДИСКУТИРАА ЗА ЗАЕДНИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ И ПОТРЕБИ Read More »

Работилница за одржливост во рамки на проектот „Да ги поврземе бисерите“

На 1 и 2 јуни, во Лесковац, се одржа 4-та работилница од проектот „Да ги поврземе бисерите“, што го спроведуваат Град Лесковац и општина Крива Паланка, во партнерство со Центарот за развој на  Пчињско- јабланичкиот регион,со поддршка на ИПА 2 програмата  за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Србија. На работилницата беше презентирана драфт верзијата на  …

Работилница за одржливост во рамки на проектот „Да ги поврземе бисерите“ Read More »