Вести

Обука за јакнење на капацитетите на граѓанските организации

Четиринаесетина претставници од граѓански организации викендов во Скопје се обучуваа како да истражуваат, собираат и обработуваат податоци за нивните анализи. Центар За Аудиовизуелни Уметности Community Center of Struga Municipality Граѓанска иницијатива на жени – ГИЖ Свети Николе Хуманитарно Здружение Мајка – Куманово Center for Education and Development – CEDZdruzenie Radika-DeAKTIVO- Center for active citizens Mladinski …

Обука за јакнење на капацитетите на граѓанските организации Read More »

РЦС „Спектар“ и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за реализација на граѓански приоритети 2023-2025

РЦС„Спектар“ и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за реализација на граѓански приоритети во периодот 2023-2025  година, што произлегоа во консултација со граѓаните. Меморандумот беше потпишан на јавна дебата која се одржа на 26 декември 2022 година, во присуство на граѓани, претставници на граѓанскиот сектор  и  на општинскта администрација. Градоначалникот на Крива Паланка Сашко Митовски ги …

РЦС „Спектар“ и Општина Крива Паланка потпишаа Меморандум за реализација на граѓански приоритети 2023-2025 Read More »

Работилница за младински активизам и младински политики

РЦС „Спектар“, во соработка со Локалниот младински совет и СОУ„Ѓорче Петров“, организираше работилница за младинскиот активизам и младинските политики, како и за идентификување на потребите и интересите на средношколците. Претставниците на Локалниот младински совет ги промовираа можностите за учество и поттикнување на младинското волонтерство во локалната заедница, вклучување во донесувањето  одлуки и заедничко спроведување на …

Работилница за младински активизам и младински политики Read More »

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка

РЦС „Спектар“, во соработка со Општинската организација на Црвен крст и општина Крива Паланка, организираше јавна дебата за видот и квалитетот на социјалните услуги за старите лица. Градоначалникот на Крива Паланка, Сашко Митовски, ги информираше присутните за тековните и идни проекти кои се однесуваат на оваа возрасна категорија, како и предвидените активности и мерки со …

Јавна трибина за социјалните услуги на старите лица во Крива Паланка Read More »

Работилница за размена и дисеминација

Во рамки на проектот “Да ги поврземе бисерите“ на 20 септември 2022 година, во Скопје, С. Македонија, се одржа Работилница за размена и дисеминација на која учествуваа претставници на општини, државни и локални институции и дуги организации од интерес на проектот, како и претставници на проектниот тим и Работната група на засегнати страни. На работилницата …

Работилница за размена и дисеминација Read More »